Wat is een Lotusslachtoffer

LOTUS®, verleent medewerking aan EHBO-cursussen/examens en oefeningen.

LOTUS®, verleent medewerking aan oefeningen van politie, brandweer en ambulance diensten. Ook bij opleidingen en bijscholing.

LOTUS®, verleent medewerking aan bedrijven en overheids diensten voor b.v rampen oefeningen. Ook hier bij opleiding en scholing.

De opleiding tot Lotus® wordt gegeven op de woensdagavond en duurt ongeveer 2 jaar. Je krijgt les en leert daarbij de volgende onderdelen:
Acteren en Grimeren, Ontwerpen en Ensceneren.”Om de opleiding te kunnen gaan doen dien je in het bezit te zijn van een geldig EHBO diploma van het Oranje Kruis, en deze ook geldig te houden. Ook kan men met een geldig 4 sterren certificaat van het Rode Kruis nu deelnemen. Er is op dit moment een overeenkomst gesloten met het Rode Kruis waardoor dit weer mogelijk is.
Dit alles wordt afgesloten met een eindtoets, waarna als je geslaagd bent, jezelf Lotus®slachtoffer mag noemen. Je mag dan als slachtoffer optreden, namens de Kring waarbij je bent of hebt aangesloten.  Na deze cursus leer je hier ook nog andere vaardigheden, en technieken. Kennismaking met andere vormen van grimeren. Uitbreiding en verdieping van kennis en vaardigheden .